1 av 3
Ida Rådström
2 av 3
Ida Rådström Foto: Anna-Karin Niia/ Sameradion & SVT Sápmi
Ida Rådström
3 av 3
Ida Rådström, optikerassistent. Foto: Stefan Karlsson/Sameradion & SVT Sápmi.

Hon har hjälpt flera tusen människor i Peru

Ida Rådström från Kiruna är hemma igen efter en resa till Peru med biståndsorganisationen Optiker utan gränser. De hade med sig tusentals glasögon och hjälpte 3 000 personer att se bättre.

Det var många som köade för att få hjälp med glasögon när biståndsorganisationen Optiker utan gränser kom till Lima i Peru. Redan tidigt på morgonen stod de och väntade. 

- De applåderade och hejade på oss, säger Ida Rådström.

Biståndsorganisationen samlade in över 80 000 par begagnade glasögon i Sverige förra året. I Peru kunde de hjälpa 3 200 personer att se bättre.

Ida tycker att det är roligt att kunna hjälpa människor och hennes bästa minne från resan till Peru är när hon träffade Felicia, 83 år gammal.

- Hon fick läsglasögon och trots att hon inte kunde läsa så blev hon så glad att hon började gråta. Sedan började jag också gråta, berättar Ida Rådström.

Och Ida åker gärna igen om hon får chansen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista