Rekordtidig skidpremiär i Kiruna

I Kiruna finns det redan nu snö i den mängd att det går att dra skidspår. Den tidiga skidsäsongen glädjer skidentusiasterna.

En av de som testat spåren är Henrik Fjellborg, som har fått en tidig start på träningssäsongen. Hans mål är att hamna bland de 30 bästa i skid-SM som anordnas i Skellefteå i slutet av mars.

- Man vill ju börja åka så tidigt som möjligt, man har ju längtat efter att få ta fram skidorna.

I Kiruna finns det i dagsläget 13 kilometer klassiskaspår och 9 kilometer skatespår. Så fort det finns tillräckligt mycket snö börjar Sven-Erik Fjellborg att göra skidspår. Han är gammal skidåkare och vet att folk vill börja åka skidor så fort som möjligt. 

- Jämfört med de senaste åren så är det tidig skidpremiär på natursnö, längre tillbaka var de annorlunda men just nu så är de riktigt tidigt och långa spår, säger Sven-Erik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista