Isák
ISÁK. Foto: Terje Arntsen Photography
Buorre iđit Sápmi

ISÁK släpper nytt

7:55 min

För sångaren Ella Marie Hætta Isaksen i bandet ISÁK betyder musiken allt. När hon står på scen känns det som att hon är född till det. Idag släpper bandet två nya låtar.

Låtarna som ISÁK släpper idag är Patience och en cover på Cezinandos låt Håper du har plass på samiska, sávan dus lea sadji. Sångaren Ella Marie Hætta Isaksen har länge väntat på den här dagen. 

– Känns otroligt bra att låtarna har släppts och det var så lätt att vakna idag för jag gläds så och har väntat länge på den här dagen, säger Ella Marie Hætta Isaksen till Buorre iđit Sápmi.

Låten Patience är om att stärka sin egen självkänsla. När föddes låten?

– Den föddes för ett år sedan när jag flyttade från Alta. Då skrev jag texten till instrumentala musiken som Daniel har länge sedan gjort. Så det började med hans musik och jag blev kär i den och då skrev en låt text till den. 

Du sa här tidigare att låten är till samer och speciellt till dom som mår dåligt och går igenom svåra tider. Varför känns det viktigt att tillägna låten till dom?

– Speciellt den här tiden då jag flyttade från Alta till Tromsö så var jag i en plats i livet då jag kämpade mycket med mig själv. Livet var tungt och jag kände mig så otroligt ensam. Det fanns flera olika anledningar till det och jag kände att människor inte accepterade mig som same. Jag var med om mycket utfrysningar och mobbning för att jag var same. Då föddes Patience låten. Jag vill att låten ska vara till hjälp att stärka självkänslan till dom som går igenom svåra tider, speciellt samer som går igenom det jag varit med om, säger Ella Marie Hætta Isaksen.

Under helgen kommer ISÁK att spela live i Oslo och framöver i tiden har bandet planer på att släppa musikvideos och en ny skiva.

Hör hela intervjun med sångaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista