Film ska öka chansen till en parlamentsbyggnad

1:02 min

Vilhelmina kommun lanserar en ny kampanj i konkurrensen för en parlamentsbyggnad.

Vualtjeren tjielte, Vilhelmina kommun har producerat kortfilmer som ska visa upp kommunen och göra sin röst hörd i beslutsprocessen kring en parlamentsbyggnad.

I sju stycken kortfilmer får Vilhelminas invånare ta plats och tittarna får följa allt från vårflytt till äldreboende. Varje vecka presenteras en ny film.

- Vi har gjort de här filmerna för att belysa olika samhällsgruppers inställning till en sådan här etablering, säger Karl-Johan Ottosson, kommunchef i Vilhelmina.

Emma Eriksson, kommunikatör på Vilhelmina kommun berättar att de tidigare har skickat ut broschyrer om vilken service, anläggningar och aktiviteter som finns.

- Men vi saknade våra invånares röster, säger Emma Eriksson.

De valde att göra en kampanj med rörliga bilder för att det är ett trevligt och ett lätt sätt att nå ut och kommunicera.

- Och naturligtvis hoppas vi att det ska öka våra chanser till en parlamentsbyggnad, säger Karl-Johan Ottosson.

Filmerna som bygger på intervjuer kommer att presenteras en varje torsdag och förutom att de skickas till ledamöterna i Sametinget, kommer de kunna skådas på webbkanaler och sociala medier.

Karl-Johan Ottosson ser med spänning framemot var det här kan leda till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista