Erica unnes Foto: Lisa Utsi / SR Sameradion
Erika Omma Unnes Lisa Utsi / SR Sameradion Foto: Lisa Utsi / SR Sameradion
Radio Sápmi

Jubileumsveckan Staare 2018 närmar sig

7:46 min

100 års jubileumet Staare 2018 närmar sig med stormsteg för att fira minnet av det första samiska landsmötet på svenska sidan av Saepmie och på onsdag släpps den första delen av programmet till veckan!

Staare 2018 är Sveriges motsvarighet till Tråante 2017 som anordnas i form av en jubileumsvecka i Staare (Östersund) 5 - 11 februari till minne av det första samiska landsmötet på den svenska sidan av Saepmie som hölls i Östersund eller Staare på sydsamiska i februari 1918.

Med drygt tre månader kvar till öppnandet av jubileumsveckan så känner sig ändå projektledaren Erika Omma Unnes lugn men ännu återstår mycket arbete innan allt är på plats. Imorgon onsdag släpps den första delen av programmet för veckan och det vi kan vänta oss bland annat är information hur dagarna är temalagda, föredrag och seminarier men även workshops. 

När kan vi vänta oss att få ta del av den andra delen av programmet?

– Jag tänker så här inom en månad, jag tänker att till den första december har programmet fyllts på ordentligt. Med en hel del andra aktiviteter och med en massa  andra delar som utställningar, uppträdanden, konserter och med information om samiska marknader och försäljningsställen säger Erika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista