Sápmi Nature Camp
1 av 2
Sápmi Nature Camp Foto: ©sapminature
Lennart Pittja
2 av 2
Lennart Pittja driver Sápmi Nature Camp. Foto: ©sapminature
Radio Sápmi

Samisk turistföretag bland de 21 bästa i världen

5:26 min

Det internationella magasinet National Geographic har i somras listat Sápmi Nature Camp som en av de mest naturnära och spektakulära upplevelsen bland 21 platser i världen.

I somras listade National Geographic 21 olika ekologiskt hållbara anläggningar i världen som ansågs ge sina besökare världens mest naturnära och spektakulära upplevelser.

Sápmi Nature Camp utanför Gällivare är en av platserna som listats i National Geographics topplista. Mannen som driver anläggningen är Lennart Pittja, han har arbetat med samisk besöksnäring i över tjugo år och för honom kom omnämnandet i tidskriften som en glädjande överraskning.

– Jag är överraskad och jätteglad. Om jag tittar på den här listan så är det platser runt om i världen som är helt fantastiska, det är jätteroligt att kunna sätta Sápmi på en sådan lista säger Lennart Pittja.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista