Anne Sseruwagi Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio.
Anne Sseruwagi Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio.

Minoritetskanalerna Sisu och Romano får ny chef

I februari tillträder Anne Sseruwagi som områdeschef för Sveriges Radio Sisuradio och Radio Romano.

För närvarande är Anne Sseruwagi kanalchef och ansvarig utgivare för Sveriges Radio i Malmö. Hon är en veteran inom radion och började som nyhetsreporter på 80-talet på den finskspråkiga verksamheten, som först senare blev Sisuradio.

Den första februari tillträder Anne Sseruwagi som områdeschef för Sisuradio och Radio Romano. Hon kommer även att sitta i ledningsgruppen för innehållsproduktion tillsammans med övriga områdeschefer.

– Det är en spännande utmaning just nu, för att det nya medielandskapet och minoritetspolitiken ger nya möjligheter att nå ut och locka nya lyssnare, säger Anne Sseruwagi.

– Jag känner mig övertygad om att hon tillsammans med medarbetarna kommer att ta Sisu och Romano till nya publicistiska höjder, säger Michael Österlund, biträdande programdirektör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista