Sámi Duodjis årsredovisningar 2015 och 2016
Sámi Duodjis årsredovisningar 2015 och 2016 Foto: Anne Marit Päiviö/ Sameradion & SVT Sápmi
Jåhkåmåhkke/Jokkmokk

Fortsatt minus för Sámi Duodji i år också

Enligt ordförande för Sameslöjdstiftelsen - Sámi Duodji, kommer stiftelsen att gå minus i år också. Prognosen visar just nu på ett minus kring 300.000 kronor.

I år kommer det blir tredje året på raken som stiftelsen går minus, det visar prognosen. Enligt Sámi Duodjis ordförande Mikael Pirak är det oklart exakt hur mycket, men någonstans kring 300.000 kronor tror de att det bli. 

- Vi kommer att göra ett minusresultat i år också, än om men det är mindre än tidigare år, säger Mikael Pirak.

Som Sameradion & SVT Sápmi kunde berätta igår så har stiftelsen tvingats använda av sitt sparkapital för att täcka minusresultaten från 2015 och 2016. Sparkapitalet har minskat från drygt 2 miljoner kronor till 800.000 kronor. 

Enligt årets prognos kommer stiftelsen att tvingas använda sig av pengar från sparkapitalet för att täcka minuset i år också. 

- Det är osäker idag hur mycket vi kommer behöva använda av sparkapitalet. Men vi beräknar med att ha kvar mellan fem- och sexhundratusen kronor vid årsslutet, säger Mikael Pirak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista