Ann Holmgren. Foto: Privat.
Ann Holmgren. Foto: Privat.

Exklusiv radiobiopremiär på Arctic Light Filmfestival i Kiruna

Ann Holmgren: Jag har hanterat verkligheten med hjälp av konstnärliga uttryck
5:07 min

Filmfestivalen i Kiruna startar med radiobio av Ann Holmgren, som gjort dramat Från en du inte känner, i samarbete med SR Drama.

Arctic Light Filmfestival bjuder på en exklusiv smygpremiär på SR Dramas Från en du inte känner, av Ann Holmgren.

Radiodramat på en knapp halvtimme är gjord på dokumentär grund och handlar om att växa upp och om vad vi kan komma att betyda för varandra, ibland utan att vi är medvetna om det.

Huvudpersonen söker sig tillbaka i tiden till sin barndomsstad i inlandet, för att söka svar kring hålet i tiden som uppstod efter Narek, killen i klassen som avslutade sitt liv en vinternatt för tjugofem år sen.

Vi har mött filmaren Ann Holmgren som nu för första gången gör radioteater. I en personlig intervju berättar hon bland annat om varför hon gillar att göra berättelser som ligger henne nära personligen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".