Parkalombolo IK, Starka Parka i folkmun
Foto: Victor Vedin/ SVT Sport

Han kan bli Årets föreningshjälte för sitt engagemang i Parkalompolo IK

Parkalompolo IK:s spelande tränare Robert Unga är nominerad till Årets föreningshjälte. Priset hyllar de ideella krafter som i det tysta ser till att klubbar och föreningar hålls vid liv.

Det är spelbolaget Unibet som står för utmärkelsen. På deras hemsida kan man fortfarande nominera de personer man själv tycker ska bli Årets fan eller Årets föreningshjälte 2017! 

Enligt NSD lyder nomineringen:

”Parkalompolo kom till på 50-talet och skulle vara verksam inom fotboll, friidrott och skidor. Samma år spelade man den första fotbollsmatchen mot Kitkiöjoki borta, laget cyklade till matchen. Robert Unga kom till föreningen för åtta år sedan och har sedan dess varit drivande för klubbens överlevnad.

Robert har alltid haft en bra relation med byn då Roberts släkt kommer från Parkalompolo och han har alltid haft en stark kontakt med föreningen.

Robert har varit spelande tränare i flera år för föreningen, sitter med i föreningens styrelse och hjälper också till att dra in pengar till verksamheten. Han ansvarar även som PR-ansvarig för klubben. 2007 så sände SVT programmet Sverigeresan som Robert fick att stanna i Parkalompolo. Robert håller också i de sociala medier som når ut till betydligt fler än vad som bor i byn. Facebookkontot har över 1300 följare!"

Vinnaren presenteras i december av juryn som leds av Glenn Hysén. Vinnaren får ett personligt utformat pris värt 10 000 kronor och material till föreningen för cirka 20 000 kronor. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".