Sameskolstyrelsen: Foto: Stefan Karlsson/ Sameradion & SVT Sápmi
Sameskolstyrelsen: Foto: Stefan Karlsson/ Sameradion & SVT Sápmi

Ny chef för Sameskolstyrelsen klar

Magdalena Rim heter den nya skolchefen för Sameskolstyrelsen. Det har nämnden för Sameskolstyrelsen beslutat i fredags.

- Jag är mycket glad över att vi får Magdalena Rim som med sin kompetens och ledarerfarenhet blir en stor tillgång för verksamheten, säger Johanna Njaita, ordförande för Sameskolstyrelsen, i ett pressmeddelande.

De senaste 20 åren har Magdalena Rim arbetat inom polismyndigheten varifrån hon kommer närmast. Hon har också erfarenhet från andra myndigheter och organisationer och har även utbildning inom fritidspedagogik och Rim har också studier i samiska.

Magdalena Rim säger i pressmeddelandet att sameskolorna är en väldigt viktig arena för samerna. Intresset för ledarskap gör att hon ser det som intressant att arbeta som skolchef och tillsammans med personalen utveckla sameskolornas verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista