Stiko Per Larsson och Kalle Moraeus på scen när SVT presenterade artisterna till Melodifestivalen 2018.
Kalle Moraeus från Orsa tävlar i Melodifestivalen nästa år. Foto: Jessica Gow/TT

Kalle Moraeus klar för Melodifestivalen 2018

3:38 min

Idag avslöjades de 28 artisterna som tävlar i Melodifestivalen 2018. En av dem är Kalle Moraeus, som tillsammans med Orsa Spelmän framför bidraget "Min dröm".

I den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2018 som hålls i Malmö tar Kalle Moraeus tillsammans med Orsa Spelmän plats på scen med bidraget "Min dröm".

Moraeus tvekade aldrig att delta i Melodifestivalen utan tror att det är väldigt välkomnande med ett lite mer utstickande bidrag. Han ser även det här som en chans att ta sig vidare i sitt arbete som artist och musiker.

- Vi kommer inte göra någon tysk tecno pop influerad musik ifrån 1977, det blir det inte, utan det blir nog ganska hög igenkänningsfaktor tror jag, säger Kalle Moraeus.

För fem år sen fick Kalle Moraeus veta mer om sina samiska rötter då hans TV-program gästades av samiska släktforskaren Johannes Marainen. Moraeus kommer mest troligt inte att ha med något samiskt i sitt framförande av sitt bidrag.

Moraeus säger att han befinner sig fortfarande i periferin av den samiska världen och känner att han därför inte vill framställa sig som en representant för den samiska kulturen.

 – Jag är otroligt stolt över min samiska bakgrund, och jag väljer nog lite mer att markera det i min vardag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista