Huvudrollsinnehavarna i filmen Midnattsol Leïla Bekhti och Gustaf Hammarsten. Foto: Jerome Bonnet/Canal+
Huvudrollsinnehavarna i filmen Midnattsol Leïla Bekhti och Gustaf Hammarsten. Foto: Jerome Bonnet/Canal+

"Midnattsol" till amerikanska Hulu

Den amerikanska tv-kanalen Hulu köper rättigheterna till den svensk-franska kriminalserien "Midnattssol", skriver Expressen.

"De flesta i branschen känner i och för sig till den, men det är alltid en bekräftelse när stora aktörer som till exempel Hulu plockar upp och sänder serien", skriver upphovsmännen Björn Stein och Måns Mårlind i ett mejl till tidningen.

Serien vann även pris i kategorin bästa icke engelskspråkiga serie på den internationella galan C21 Drama Awards i London på onsdagskvällen.

"Midnattssol" handlar om ett mord på en fransk medborgare i Kirunas vildmark. Gustaf Hammarsten och Leïla Bekhti spelar huvudrollerna i serien som sänds på SVT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista