Parkalombolo IK, Starka Parka i folkmun
Foto: Victor Vedin/ SVT Sport

Robert Unga en av finalisterna till Årets föreningshjälte

7:03 min

Parkalompolo IK:s spelande tränare Robert Unga är nu en av finalisterna till utmärkelsen Årets föreningshjälte.

Nu har finalisterna utsetts till Årets fan och Årets föreningshjälte. Tidigare har vi berättat att Parkalompolo IK:s spelande tränare Robert Unga har blivit nominerad till Årets föreningshjälte. Nu är han en av de tio utvalda finalisterna i kategorin.

Spelbolaget Unibet som står för utmärkelsen har tidigare endast utsett Årets fan, för att lyfta fram de hjältar som arbetar för ett schyst supporterskap. Men för att hylla de ideella krafter som jobbar i det tysta har initiativet i år utökats med priset Årets föreningshjälte.

– Inför årets tävling valde vi att återstifta priset Årets föreningshjälte och det har verkligen synts bland nomineringarna. Förutom att vi slagit nomineringsrekordet så är det extra kul att vi sett en så stor bredd bland sporterna. Juryn kommer verkligen få det tufft att utse vinnarna, säger Anders Falk, projektledare för Årets fan på Unibet, i ett pressmeddelande.

Vinnarna i respektive kategori får ett pris till ett värde av cirka 10 000 kronor samt material att skänka till sin favoritförening för cirka 20 000 kronor.

Unibets jury med ordförande Glenn Hysén i spetsen, utser vinnarna i slutet av december.

Här hittar du de andra finalisterna i respektive kategori. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista