Samiska rådets kulturavdelningschef Christina Hætta
Samiska rådets kulturavdelningschef Christina Hætta Foto: Privat
Rádio Sápmi

"Vi vill stödja samiska konst- och kulturprojekt"

Christina Hætta: Dat lea buorre dovdu dál
5:33 min

Idag, 19 december, är sista dagen att söka Samiska rådets kulturstöd och arbetsstipendium för nästa år. I dagens Rádio Sápmi gästades vi av Samiska rådets kulturavdelningschef Christina Hætta.

 – Hittills har vi fått många ansökningar och det är otroligt roligt. Men det finns plats att söka kulturstöd och arbetsstipendium. Vi önskar att många ser möjligheterna med att kunna söka stöd till sitt kulturarbete, säger Christina Hætta till Rádio Sápmi.

Samiska rådet fick för år 2017 över 70 kulturprojekt ansökanden och 38 av dem beviljades stöd. För 2017 fick Elin Anna Labba, Elin Kåven och Oscar Östergren arbetsstipendium, på 20 000 euro.

Den 19 december är sista dagen att söka kulturstöd och arbetsstipendium för 2018 och under våren kommer beslutet om vilka som tilldelas stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".