Johan Lans visar fram shiitake-svampar.
Johan Lans visar fram shiitake-svampar. Foto: Marja Påve/ Sameradion & SVT Sápmi
Rádio Sápmi

Arktisk mat i fokus i Japan

6:39 min

Idag gästar kocken och restaurangägaren Johan Lans Rádio Sápmi . Vi pratar om popup-restaurangen i Japan och han ger oss tips på nyårsmat.

Under december månad har Johan Lans varit i Nagoya i Japan. Dit hans restaurang blev inbjuden att hålla en såkallad popup-restaurang under 10 dagar på den årliga skandinaviska julmarknaden.

Varje år bjuder arrangörerna en skandinavisk restaurang till arrangemanget för att laga skandinavisk mat och i år var arktisk mat i fokus.

Hör hur Johan upplevde resan och vad det är för mat han tipsar om till nyårsfirandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista