Aslat Holmberg
1 av 2
Aslat Holmberg. Foto: Privat
Beaska Niillas
2 av 2
Beaska Niillas Foto: Norske Samers Riksforbund
Buorre iđit Sápmi

Ny podcast i Sápmi

9:13 min

De saknade en plattform där man på djupet pratar om olika samiska samhällsfrågor på samiska. Därför startades podden SuperSápmi.

I december kom första avsnittet av nya podden som görs av politikerna Áslat Holmberg och Beaska Niillas, där samtal om bland annat dekolonisering, samepolitik och andra samiska frågor är i fokus.

Tanken är att varje månad komma med ett nytt avsnitt med nya gäster som pratar om olika teman.

– Vi kom fram till att det är dags att det finns en offentig arena där man pratar djupgående om olika ämnen. Där ämnen som samisk självbestämmande, dekolonisering och om våra institutioner får ta plats och pratas djupgående om. Det var så idén till podden kom till, säger Áslat Holmberg till Buorre iđit Sápmi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista