Sárá-Elvirá Kuhmunen
Sara-Elvira Kuhmunen Foto: Carl-Johan Utsi

Beaivi UF är årets UF-företag i Norrbotten

2:01 min

Beaivi UF tog igår hem priset för årets UF-företag i Norrbotten och nu väntar SM i ung företagsamhet.

Beaivi UF som drivs av Sara-Elvira Kuhmunen fick idén att göra en planeringskalender och ordbok på de fem samiska varietéerna.

Nu står hon som vinnare av årets UF-Företag vilket betyder att hon gått vidare med sitt UF-företag till SM i ung förtagsamhet som hålls i Stockholm den 16-17 maj 2018.

Och så här lyder motiveringen till vinsten:
"Årets UF-företag uppvisar driv, engagemang och sant entreprenörskap. Företaget genomsyras av affärsmässighet och god förståelse för företagsprocessens alla delar. Vi ser stor potential i företaget och tror att det är en produkt vi kommer att se på marknaden under lång tid framåt. UF-företagarens hjärta och passion, tillsammans med ett starkt nätverk kommer att ge strålande affärer”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista