Elsa och Lina skriver dagbok från AWG

Dagbok från AWG: För första gången tränade teamet futsal tillsammans

Idag får vi det första dagboksbladet av Team Sápmi-spelarna Lina Ullén och Elsa Tannerdal som kommer att skriva från Arktiska vinterspelen i Kanada under veckan: "Efter en 27 timmars lång resa med mycket väntande och mellanlandning på Grönland är vi äntligen framme i Hay River, Kanada."

Vi landade i Yellowknife på en militärbas/flygplats där det skedde strikta säkerhetskontroller och därefter väntade en 6 timmars lång bussresa till Hay River.

Efter en efterlängtad natts sömn med en lång sovmorgon i en skolsal med våningssängar så började vi utforska området. Vi kunde snabbt konstatera att den här lilla byn mitt ute i ingenstans, är fylld med en massa trevliga människor och stora, snygga bilar.

Wanja, vår tränare, hade fixat en träningstid så att vi för första gången kunde spela futsal tillsammans vilket gick förvånansvärt bra. Efter det gick vi mot matsalen för middag där maten var riktigt bra och varierad. Det fanns även väldigt mycket sötsaker som kakor och tårtor.

Med 7 timmars tidsskillnad var vi alla väldigt trötta efter vår första heldag här i Hay River. Det blev en riktig amerikansk frukost för hela gänget tidigt på söndagsmorgonen. Under dagen gjorde vi lite läxor och några av oss gick och badade på badhuset.

På kvällen var det dags för invigningen av AWG, det var en häftig upplevelse. De som hade med sig tog på sig kolt eller andra samiskt inspirerade kläder och vi gick i samlad trupp in på arenan där det var en härlig show.

Lina Ullén

Lina Ullén
Lina Ullén.

Ålder:
16 år

Bor:
Dorotea

Skola:
åk 9 på Strandenskolan i Dorotea

Favoritmat:
Mormor o morfars palt

Favoritserie:
Prisonbreak

Det här gör jag på fritiden när jag inte spelar fotboll:
Umgås med familj och vänner

Elsa Tannerdal

Elsa Tannerdal
Team Sápmi fotbollsspelare Elsa Tannerdal

Ålder:
17 år

Bor:
Kiruna

Skola:
Jag går andra året på naturvetenskapliga programmet på Hjalmar Lundbohmsskolan

Favoritmat:
Mormors blodpalt

Favoritserie:
Grey´s Anatomy

Det här gör jag på fritiden när jag inte spelar fotboll:
Jag tycker om all form av friluftsliv som exempelvis skidåkning, rengärden och fiske. Med både skolarbete och fotboll så hinner jag inte med så mycket mer men ibland så tar jag en fika med kompisar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista