June Pedersen
1 av 2
June Pedersen. Foto: SVT
Selina Henriksson
2 av 2
Damallsvenskan Piteå IF´s mittfältare Selina Henriksson Foto: Privat

Piteå IF möter Kiruna FF ikväll

3:43 min

Piteå IF har vunnit alla fyra matcher i damallsvenskan i fotboll och ikväll spelar de mot Kiruna FF i i Coop Norrbotten Cup. June Pedersen menar att det är hårt jobb bakom framgången.

I ljudklippet hör du en intervju med Selina Henriksson.

Efter de fyra första omgångarna så leder Piteå IF damallsvenskan. Sameradion och SVT Sápmi fick en pratstund med Piteå IF:s June Pedersen och Selina Henriksson på väg till Kiruna för en cupmatch mot Kiruna FF i kväll. 

- Att vi vunnit fyra raka är jättekul. Det är en jämn serie i damallsvenskan, så nu får vi betalt för vårt hårda jobb, säger June Pedersen.

Vad är hemligheten med att ni vinner? 

- Det är ingen hemlighet att vi har jobbat hårt under åren. Vi vill hela tiden bli bättre och nu visar sig resultaten. Vi vågar bli trötta. 

Ifjol slutade Piteå IF fyra i damallsvenskan och June Pedersen var en av lagets bästa spelare. När sajten svenskfotboll.se summerar 2017 års damallsvenska så beskriver de June Pedersen som en viktig spelare som bland annat har levererat hörnor och inlägg i världsklass.

Det ledde också till många mål, June Pedersen blev tvåa i damallsvenskans assistliga med sju målgivande passningar ifjol. Målskyttet var det lite sämre med förra året, men i år har det börjat bra.

Faktum är att June Pedersen med sina två mål på det här årets fyra första matcher redan gjort fler än ifjol, då det blev ett mål på hela säsongen i damallsvenskan. 

Piteå IF släppte dessutom bara in 20 mål i fjol, vilket var bäst i serien. 

I kväll möter alltså Piteå IF Kiruna FF i Coop Norrbotten Cup. 

- Vi går 100 % för att vinna, såsom vi gör i alla matcher, säger June Pedersen. 

16 juni spelar Piteå IF allsvensk match på Lombia i Kiruna mot Rosengård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista