Lastbil
Det var Per-Mikael Jonsson:s lastbil som brann upp. Nästan tio ton renfoder brann också upp. Foto: Privat.

En person häktad efter foderbilsbranden

1:15 min

Polisen tycker sig ha att gott utredningsläge när det gäller den foderbil som brann i Stöcksjö i april. En person är misstänkt för mordbrand.

Vid Stöcksjö söder om Umeå brann natten mot den 12 april en foderbil och det mesta av fodret som familjen Sparrok Jonsson i Rans sameby skulle använda till sina renar på väg mot sommarbeteslandet vid Ammarnäs.

- Utredningen om den brunna foderbilsbranden fortsätter, berättar David Helgesson, chef på avdelningen grova brott vid polisen i Umeå.

- Vi väntar på en del analyser utifrån den tekniska undersökningen och det är aktuellt med förnyade förhör med den som är misstänkt för branden.

En person anhölls den 22:e april och häktades den 26:e. Personen är på sannolika skäl misstänkt för foderbilsbranden, som är rubricerad som mordbrand alternativt grov skadegörelse.

- Personen i fråga är även misstänkt för ett antal andra bränder i närområdet.

Hur bedömer du sannolikheten att en skyldig blir straffad för det här?

- Jag tycker att vi har ett gott utredningsläge, säger David Helgesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista