Vandrare på spång
Foto: Robin Haldert/ TT

Miljonregn över Funäsfjällen för att skapa hållbarhet

Destination Funäsfjällen AB har beviljats projektmedel på 35,6 miljoner kronor för att starta ett av Nordens största investeringsprojekt för att utveckla hållbara och kvalitativa ledsystem.

Syftet med projektet är att öka ledernas kvalitet och hållbarhet i hopp om att kunna ta emot fler besökare samt minska belastningen på naturen.

– Det här är inte bara en god nyhet för Funäsfjällen utan för alla aktörer i Sverige som håller på med leder. Vi vet att underhåll, drift och utveckling av ledsystem är områden som många destinationer har stora problem med. Nu har vi chans att arbeta vidare med utvecklandet intäkts- och driftsystem som kan skapa mer hållbara produkter i framtiden, säger Petter Eurenius, Projektledare.

Läs mer hos SVT Nyheter Jämtland. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".