Moa Brydsten (S) är ordförande i för- och grundskolenämnden
Moa Brydsten (S) ordförande i för- och grundskolenämnden Umeå Foto: Alexadra Reichler, Sveriges radio
Umeå

Ordförande i för- och grundskolenämnden känner inte igen kritiken

1:33 min

Kritiken som har framförts av den samiska referensgruppen samt andra personer knutna till den samiska förskolan i Umeå
har inte nått Moa Brydsten, ordförande i för- och grundskolenämnden.

De samiska företrädarna har bland annat uttryckt en oro för att det samiska språket inte är nog starkt på förskolan,
och missnöje har riktats från personalen då dom anser att dom haft svårigheter att bedriva en samisk pedagogik.

Moa Brydsten, som sitter för socialdemokraterna, säger att målet har varit att få fler barn till den samiska förskolan och den utvecklingen har varit positiv.

--Den här kritiken har inte nått mig på det sättet som du nu framför det, utan jag har ju bara upplevt att det har varit en positiv utveckling av samiska förskolan, där det är fler barn som har varit intresserade och det är det som har varit målet.

Att det är fler barn som har varit intresserade och kopplingen till kompetenscentrum för flerspråkighet som har höjt kvalitén. När det gäller just den kritiken, och speciellt arbetsmiljön, och det var väl egentligen det som du framförde med personalen där så har jag egentligen inte så mycket att säga utan jag har inte känt till det och jag vet faktiskt inte hur man har hanterat det, säger Moa Brydsten, ordförande i för och grundskolenämnden i Umeå  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista