Trafikverket tar fram ny hemsida för renskötare

2:16 min

"För dig som jobbar inom rennäringen" ska underlätta för samebyar att få svar på frågor och komma i kontakt med Trafikverket.

Idén till hemsidan kom från Trafikverket och syftar till att förbättra kommunikationen med samebyarna.

- Vi ska göra det enklare för samebyarna att komma i kontakt med Trafikverket och också att man snabbare och enklare ska hitta svaret på vanliga frågor, säger Helena Eriksson, regional direktör på Trafikverket nord.

Med vanliga frågor menar Helena Eriksson hur avstängningen av vägar går till i samband med renflytt eller hur påkörda renar hanteras. Hemsidan ska fungera som en bro mellan renskötarna och Trafikverket.

- Det är svårt att hitta rätt i Trafikverkets organisation och det är det som är tanken att vi nu förenklar genom den här webbsidan, säger Helena Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista