Christofer Fjellner inne i ett av EU:s sammanträdesrum.
1 av 2
Christofer Fjellner Foto: FREDRIK PERSSON / TT
Lars-Ove Sjajn
2 av 2
Lars-Ove Sjajn vill inte kommentera styrelsens beslut. Foto: Lars-Ola Marakatt

Kritik mot förslaget om att stoppa all jakt på varg, björn och lo i Sverige

3:56 min

Förslaget om att stoppa all jakt på varg, björn och lo i Sverige får nu kritik och en av konsekvenserna skulle vara att vi i sverige inte skulle få licensjakt på stora rovdjur säger Christofer Fjellner Ledamot av Europaparlamentet.

Samerna har inte fått frågan om att yttra sig i denna sak men Sametinget tog på eget initiativ kontakt med regeringskansliet den 15 november kring detta och har därefter tvingat in ett yttrande i frågan.
I yttrandet skriver Sametinget hur nonchalant det är att inte samråda med dem i denna för samer viktig fråga, då rovdjursfrågan är central för renskötsel och samisk kultur, säger Lars-Ove Sjajn, avdelningschef Rennäring, Miljö & Samhälle på Sametinget 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista