Lastbil med i dödsolyckan längst väg 395 norr om Masungsbyn, där sex Schweiziska medborgare dog.
1 av 2
Foto: Maria Engström-Andersson
Arkivbild.
2 av 2
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Sex döda i trafikolycka vid Masungsbyn

Sex av de åtta personer som var inblandade i en svår frontalkrock vid Masugnsbyn i Kiruna kommun i natt är döda. Det bekräftar nu polisen enligt Norrbottens Media.

Olyckan inträffade vid tvåtiden natten mot lördag strax norr om Masugnsbyn på länsväg 395 - och det var en lastbil och en större personbil som frontalkolliderade.

I personbilen fanns sju personer. Sex av dem ska alltså ha omkommit och den sjunde fördes till Sunderby sjukhus med ambulanshelikopter. Den personens skador är enligt polisen lindriga.

Gruvbolaget Kaunis Iron skriver i ett pressmeddelande att lastbilen som var inblandad i krocken var deras - att chauffören är oskadd fysiskt men chockad. Det skriver P4 Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista