Mathias från Borgafjäll är en av deltagarna i Expedition Robinsson

3:21 min

Renskötaren Mathias Kristoffersson från Borgafjäll är en av deltagarna i årets upplaga av dokusåpan Expedition Robinson.

- Min taktik var att vara mig själv. Är man 43 år gammal orkar man inte börja ändra på sig själv för någon sådan anledning, säger Mathias Kristoffersson.

Årets upplaga är inspelad på Fijiöarna och 20 deltagare fördelade på två lag göra upp om vem som blir årets Robinson. Vinnaren får en Robinson-statyett och pengar. Serien har sänts i 18 säsonger och vann Kristallens pris för "Årets dokusåpa" 2018.

Mathias Kristoffersson är till vardags renskötare i Voernese sameby och säger att han van att längre perioder vara i fjällen och delvis vara okontaktbar. Han tyckte inte att det var någon speciell utmaning.

- Utmaning och utmaning, det var ingen speciell utmaning. Utan hela situationen är en utmaning, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista