För lite snö påverkar traditionsenlig skidtävling

Soppero sameförening som anordar skidtävlingen Renrajden måste på grund av för lite snö i området dra om tävlingssträckorna. Något som är ovanligt.

Den traditionsenliga skidtävlingen Renrajden har anordnats sedan 1970-talet och går mellan byarna Övre Soppero, Nedre Soppero och Lannavaara. Tävlingen brukar locka rätt bra med deltagare. 

Det har tidigare gått att starta i varje by och skidra runt alla byar och som längst är det 3 mil. Men nu får man alltså ställa in Lannavaara som startplats för att det är för lite snö mellan Lannavaara och Övre Soppero, vilket gör det svårt att dra upp ett tävlingsspår byarna emellan. Skälet uppges vara för lite snö, uppger Soppero Sameförening. Skidtävlingen anordnas i år på påskafton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: