Politikerrajden

EU-valet: Det här är Liberalernas politik i Europaparlamentet

9:19 min

I dagens utfrågning/politikerrajden kommer vi att höra Maria Lundqvist-Brömster, tidigare riksdagsledamot för Västerbottens valkrets. Står nu på en tionde plats på liberalernas vallista till Europaparlamentet.

Inför EU valet den 26 maj sänder Sameradion & SVT Sápmi serien politikerrajden EU 2019, vi frågar ut en politiker från varje parti som är verksam i norra delen av Sverige.

För Liberalerna är klimatfrågan en av de största att ta tag i och Maria Lundqvist-Brömster har en klar bild av vad hon jobba med om hon blir inröstat i Europaparlamentet.

- Jag kommer bevaka samiska intressen och frågor i Europa.  Vi vill behålla rovdjursförvaltningen på svensk nivå , säger Maria Lundqvist-Brömster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista