Sameradion svarar på FA Sápmis presidents anklagelser

5:52 min

Efter anklagelserna, att det är Sameradions fel att FA Sápmi förlorat viktiga spelare inför Confia-EM, svarar nu ansvarig utgivare Ole-Isak Mienna på påståendena.

I en intervju med FA Sápmis president Håkan Kuorak anklagade han Sameradion för att ha rapportera skrämselpropaganda.

Nyheterna inför Confia-EM ska enligt Kuorak ha bidragit till att en del spelare valde att tacka nej till sin plats i FA Sápmi.

Ole Isak Mienna är chef för Sveriges Radio Sameradion och ansvarig utgivare.

- Om vi inte hade rapportera den fakta vi hade, då hade vi gjort fel, säger han.

Inför Conifa-EM, som avgjordes den gångna helgen, i Nagorno Karabakh rapporterade Sameradion bland annat att Utrikesdepartementen i Norge, Finland och Sverige avråder medborgare att resa till området.

Nagorno Karabakh ligger i sydvästra Azerbajdzjan. Mellan 1988 till 1994 i den lilla enklaven pågick krig. Ryssland förhandlade fram en vapenvila 1994 och sedan dess har det pågått fredsförhandlingar som inte har lyckats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista