Strömsund tvingas lägga ner en stor del av sina bredbandsprojekt

Nu måste kommunen lämna tillbaka miljontals kronor till staten. Bara ett av tio hushåll utanför tätorten Strömsund har ett snabbt bredband.

Regeringen har satt som mål att 95 procent av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s redan år 2020. Ett mål som inte kommer att nås i Strömsunds kommun där bara ett av tio hushåll utanför tätorterna i kommunen har snabbt bredband framdragit till sina hus. Att kommunens bredbandsprojekt inte blir av väcker reaktioner.

– Jag tycker att det är lite skrämmande nästan. Att Sverige som är ett rikt och bra land inte har den framförhållningen, säger Anna Thörn som sedan ett år tillbaks driver en lunchrestaurang i Rossön.

Läs mer hos P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: