Åanghkerenjeeruve

De blåste grönt i helgen

Mirja Nilsson Utsi, 16, och Emelina Blind Eriksson, 14, var två av de sammanlagt 20 ungdomar som deltog i Sáminuorras tävling "Blås Grönt" under helgens same-SM.

Se videoklippet ovan.

- Det är första gången jag blåste i en sån här och det var ett förväntat resultat, men man var lite nervös ändå, säger Emelina Blind Eriksson.

 Som Sameradion och SVT Sápmi tidigare berättat så är initiativet till för att främja nykterhet bland ungdomar och uppmuntra till idrottande och fysisk aktivitet.

 Tävlingen anordnades av Sáminuorra tillsammans med Samernas idrottsförbund. Under utlottningen av priserna lyfte de fram att de hoppas att Blås Grönt kommer fortsätta under kommande mästerskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista