Oro för trafiksäkerheten bland boende

Det var igår vid 19-tiden som en långtradare och en personbil krockade på E12 vid Umasjöpiren, strax norr om Hemavan, Västerbotten.

Sex personer var inblandade i olyckan varav en omkom. De inblandade var i åldern mellan 17 och 27 år och personbilen var norskregistrerad. Lastbilschauffören klarade sig oskadd.

Boende i byn Umasjö har under en längre tid varit oroliga över trafiksäkerheten och kontaktat myndigheterna om antingen varningsskylt eller lägre hastighet, eftersom gårdagens tragiska dödsolycka inte var den första trafikolyckan, men man har inte fått gehör, varken hos Trafikverket eller länsstyrelsen i Västerbotten.

Läs mer hos SVT Nyheter Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: