Ja till bearbetningskoncession i Stekenjokk

Länsstyrelsen i Jämtlands län säger ja till bearbetningskoncession i Stekenjokkområdet.

Länsstyrelsen i Jämtland har redan tidigare sagt ja bearbetningskoncessionen men företaget Vilhelmina Mineral AB har kommit in med kompletterande uppgifter och även dessa har länsstyrelsen godkänt. Kompletteringarna handlar om vilka tider gruvbolaget avser att bryta, hur malmen ska transporteras till Joma i Norge och om gruvverksamheten kommer att påverka Natura 2000-områdena i Västerbotten. Det skriver länsstyrelsen i Jämtlands län på sin hemsida.

För att Bergsstaten ska bevilja bearbetningskoncession krävs att även länsstyrelsen i Västerbotten svarar ja men länsstyrelsen i Västerbotten har ännu inte tagit beslut i frågan.

Läs mer om det här hos SVT Nyheter Västerbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: