Ingen avspark för Pingstcupen i Jokkmokk

Den traditionsrika samecupen i fotboll som arrangerats i Jokkmokk under 38 år blir inte av under kommande pingsthelg. Men en öppning finns för en senareläggning av cupen.

- Vi har ansökt om finansiellt stöd från kommunen för att kunna arrangera cupen under juni månad och detta för att bevara en viktig sammankomst för samer som vill spela fotboll och umgås, säger Fia Kaddik som är ordförande i Sarek IF.

Turneringen har under lång tid tillfört Jokkmokks kommun god reklam men framför allt är det åtskilliga kronor som tillförts kommunens näringsidkare, och Fia Kaddik hoppas att kommunen kan tillskjuta det sökta stödet så så nästa års fyrtioårsjubileum kan firas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".