Rösträkningen helt färdig

Det blev till slut 534 röster och två platser i fullmäktige för samelistan i Kiruna, efter att länsstyrelsen räknat färdigt rösterna i kommunvalet i Kiruna. De två platserna tas av Ragnhild Svonni och Anders Stoor.

I Jokkmokk får samernas väl också två platser i fullmäktige och partiledaren Karin Wannar var också mest populär - hon fick 68 personkryss, mer än var fjärde röst som samernas väl fick.

Lars Ivan Tuolja tar den andra platsen för samernas väl i fullmäktige. När det gäller miljöpartiet i Jokkmokk så tog de två första namnen Mats Dahlberg och Marie Helena Olsson partiets platser i fullmäktige. Henrik Blimd fick 29 personkryss vilket är 12 procent av rösterna, men det räckte inte för att ta plats i fullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista