Försvunnen jägare hittades död

Den 73-årige jägare som eftersökts sedan i lördags eftermiddag har påträffats död. Ett stort spaningspådrag med ett 50-tal man har under ett dygn sökt efter jägaren som på lördagen försvann vid Bjurträsk mellan Lycksele och Vilhelmina. Mannen, en småviltsjägare från södra Sverige, hördes av sista gången vid 14-tiden på lördagen via kommunikationsradio. Vid 17-tiden återvände mannens jakthund utan sin husse och då anmälde jaktkamraterna honom som försvunnen till polisen. Polisen misstänker inget brott, utan av allt att döma har mannen plötsligt drabbats av en allvarlig sjukdom och avlidit till följd av detta. (TT)


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: