Johan Kitt kramar om Ellen Sara Bähr efter segern i sångtävlingen Liet Lávlut

Samerna vann Liet Lávlut

Som de flesta av experterna trodde blev bidraget för det samiska språket utsett till vinnande bidrag i kvällens Liet Lávlut sångtävling på Storsjö teatern i Östersund, svenska Sápmi. Publikpriset gick till Liza.

Fullt hus och ös på teatern och publiken gillade det man fick uppleva och publiken kunde också konstatera att representanterna för samerna Johan Kitti och Ellen Sara Bähr  fick flest poäng av juryn och att de därmed vann årets europeiska minoritetsspråk sångtävling liet-lávlut.

Firandet fortsätter
Publikpriset, som publiken och radiolyssnarna kunde utse en vinnare till via sms-omröstning, vanns av Liza. Fest och firande väntar nu artisterna och övriga medverkande under 2006 års upplaga av den europeiska minoritetssångtävlingen Liet-Lávlut, här i Östersund (Luvlieluspie på samiska), som nu är slut.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".