P4 Live Dalarna

P4 Live Dalarna heter forumet för vår egeninspelade musik.  Det sändsvarje förmiddag, måndag-torsdag, någon gång mellan kl 10.30 och 11.00.

Vill du lyssna i efterhand kan du göra det här (välj aktuellt datum och halvtimme 10.30-11.00:

Vecka 43
Mats Höjer, dalateaterproducent och vissångare, och Sölve Olofsson, gitarrist, körledare och lärare på Borlänge Musikskola, har uppträtt ihop i över tio år, inspirerade av Olle Adolphsons sista framträdande i Dalarna.

Hör ett riktigt feel good-program, med Adolphson i koncentrat. Där fanns det breda och mustiga, representerat av de stridslystna grabbarna från Eken, men också av en otålig pappas vaggvisa vid en alltför pigg krabats sängkant.

Vecka42
Nu kommer det att svänga rejält. Vi bjuder på Sören Rydgren. Sören Rydgren är ju en väletablerad artist som åren 1976 t.o.m. 1992 tjänstgjort som regionmusiker vid ”Musik i Dalarna”.

Bosatt i Hälsingland sedan 1992 och verksam som frilansande musiker.  Sin senaste utmärkelse på instrumentet erhöll Sören Rydgren 1998 då han som förste dragspelare erhöll ”Hagströmpriset”.

Vi spelade honom och hans trio på Bäcka Herrgård i Orsa för några år sen.

Vecka 41
I P4 live dalarna live den här veckan Elisabeth Andreassen

Hon har varit aktiv artist sedan 1980, har sålt över en miljon album och är mycket folkkär både i Sverige och i hemlandet Norge.

Under några år i början av 1980-talet jobbade Elisabeth mycket ihop med countrysångaren Mats Rådberg, och han finns även med den här veckan i P4 live dalarna.

Bettan har genom åren sjungit både country, pop, rock, schlager, visor, ballader och opera och spelar tre instrument; gitarr, piano och kontrabas.

Vecka 40
Thomas Arnesen har under tre decennier gjort sig känd som en allround artist inom jazz och bluesområdet. Han har turnerat i stora delar av världen.

Den här veckan hör du honom tillsammans med sitt blues band, som i grunden egentligen är en kvarett, men ibland hakar dom på en hammond orgel och blir då ett band.

Det handlar om rockig blues från Bolanche i Borlänge

Vecka 39
Gunnfjauns Kapell  tillhör de riktigt stora inom svensk folkmusik. Gruppen spelar övervägande Gotländsk folkmusik.
Bandet är sedan starten 1982 verkligen en gotländsk röst i världen och har snart har varit verksamma i 20 år.