1 av 12
Ko Chang
2 av 12
Ko Chang
3 av 12
Ko chang
4 av 12
Ko Chang
5 av 12
Ko Chang
6 av 12
Ko samet
7 av 12
ko samet
8 av 12
ko samet
9 av 12
ko samet
10 av 12
ko samet
11 av 12
ko samet
12 av 12
ko samet

Roberts Thailandstips:

Har du tröttnat på den södra delen av Thailand där dom mest besökta platserna finns,  som tillexempel Phuket och Krabi så finns det även guldkorn på den östra sidan.
Cirka 30 mil från Bangkok hittar man Ko Chang, som är Thailands tredje största ö. Här finns det inga stora hotellkomplex utan enbart mindre anläggningar. Ön är inte heller lika exploaterad som många andra i Thailand. Naturen är vacker, och det finns många fina stränder. Vid Ko Chang finns det även många mindre öar som passar utmärkt för snorkling och dykning.
Vill man inte åka så långt från Bangkok så rekomendars Ko samet. Ko Samet liger cirka 18 mil från Bangkok och är även Thailändernas eget semesterparadis. Ko samet är en nationalpark och endast sex kilometer lång och tre kilometer bred. På ön finns olika prisklasser på boendet, alltifrån flera tusen per natt till ett  par hundra för en bunglow vid vattnet. Även här finns inga stora hotellkomplex utan ön är än så länge ganska orörd.
Enklast att ta sig till dessa öar är genom taxi eller med buss, och sen färja!


 

Bilder från Ko Chang

Bilder från Ko Samet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".