Nubbesallad

Det här blir ca 2,5 kg färdig Nubbesallad.

2 burkar matjesill

1 dl rödlök

2 dl purjolök

1,5 kg potatis

3 st kokta ägg

Sås

5 dl gräddfil

3/4 burk majonäs

1 dl kaviar

1 pkt dill

Gör så här:

Skala potatisen och skär den i ca 1 x 1 cm stora tärningar. Koka den tills den är

någorlunda fast. Kokar man för länge så blir det bara mos av det.

Skär rödlök och purjon i små fina bitar. Blanda gräddfil, majonäs, kaviar

och dill i en skål. Matjesillen ska också skäras i mindre bitar. Blanda i den i så-

sen. När potatisen har kallnat så vänder man förstiktigt ner den i såsblandningen.

Innan man dukar fram så garnerar man med ägg som är skurna i klyftor. Det går

också att ta kavringsskivor att lägga upp den på. Men den är även god att äta ba-

ra som den är.....Lycka nu till med Studenten....

Kram Yvonne i Borlänge

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".