Dubbelmarinerad fläskfilé

En filé som är underbart god på buffebordet.
Receptet ursprungligen från Tasteline.com
och mina ändringar är noterade med ett //R


Till 4 st fläskfileér

Marinad 1:
1/2 dl kinesisk soya
1 dl vitt vin
1 pressad vitlök
1 dl olivolja - eller rapsolja är bättre//R
3 msk balsamvinäger
1 msk rosmarin

Marinad 2:
1 msk äppelcidervinäger
1 msk balsamvinäger
6 msk olivolja - 50/50 oliv och raps blir bättre//R
1 msk Italiensk salladskrydda


Putsa filén och låt den marinera i marinad 1 i rumstemperatur
i minst 3 timmar.
Stek dem sedan hela tills dom är genomstekta, ca 20 minuter.
68 grader är bra//Roger
Låt kallna och skär i centimeter tjocka skivor.
Lägg upp snyggt på fat och häll över marinad 2. Peppra och salta//R

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".