Pain riche till bubbel

Receptet gör jag lite på känn så jag har inga exakta mått, men detta krävs i
alla fall.
Balsamvinäger (desto godare, desto bättre. Som den underbara som vi fick av
er som jag nästan dricker som saft fniss)
Scharlottenlök
Färsk basilika
Torkade fikon
I liten baguette
Filadelfiaost
Parmaskinka (någon bra och god)
Grovsalt
Svartpeppar
Vatten
Gör så här:
Hacka fikonen och löken och basilikan i små bitar och lägg i en skål (1 påse
fikon, och typ en halv basilikakruka och 1 stor bananscharlottenlök ungefär)
”höfta” med balsamicon, ca 3 msk och lite kallt vatten det får inte bli för
löst.
Salta och peppra och ”mojsa” ihop det med hädnerna till en ”röra”.
Skär baguetten i 1 cm skivoor och grilla gyllenbruna i ugn för bästa
resultat och bre ett ordentligt lager med fillyost ovanpå och ta en rågad
msk fikonröra och lägg ovanpå och ta sedan en liten bit parma (man får dela
bitarna i typ 3x3 cm) ovanpå.
Serveras ABSOLUT helt med skumpa! Åtminstone moussernade vin!
Bon appétit!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista