1 av 11
Linnea och Nigel Tarr
2 av 11
Helena Andersson
3 av 11
Helena Brautigam
4 av 11
Malin och Micaela Blomberg
5 av 11
Torgny och Lotta tar nya tag
6 av 11
Per Fontander
7 av 11
Aino Trosell
8 av 11
9 av 11
Lotta Falkenbäck och Torgny Mogren
10 av 11
Towe och hennes Guardian angel
11 av 11
Polishundar tränas

Stort & Smått

Vi tycker om att prata om allt möjligt i Centralen. Här hittar du sådant som har hänt som vi tycker är värt att lyssna på igen. När du har tid och lust.

* * * * *

Helena Andersson i Storsätern driver sitt företag Renbiten med samiskt hantverk. Jennie Mörk träffade henne:

 En hisnande vacker vinterdag träffade Centralen Helena Brautigam ute i skogen när hon var på väg till en tävling för hästar i skogskörning.


Systrarna Malin och Micaela Blomberg arrangerar en stor modeshow i Borlänge.

Dalastjärnor på is

27/10 Senaste nytt: Torgny är skadad. Under lördagens tävling hoppad Torgnys knäskål ur led. Det är osäkert om han kan fortsätta i tävlingen Stjärnor på is.

Vi ringde för att höra hur han mår.

Tidigare om Torgny i Stjärnor på is: Vi är vana att se honom skejta omkring i skidspåren, men inte som konståkare. Morabon Torgny Mogren finns med bland kändisarna som tävlar i konståkning i TV4:s ”Stjärnor på is”. Vi pratade med Torgny innan tävlingen körde igång.

Efter tre lördagar fanns Torgny och hans partner Lotta Falkenbäck fortfarande med i tävlingen. Vi hälsade på under ett träninspass.

Borlängesonen och simmaren Lars Frölander finns också med bland konståkarna.

Per skrev thriller om knark och människosmuggling

Per Fontander, född och uppvuxen i Borlänge, har debuterat som författare med en thriller som utspelas i  Sydspanien. Per jobbar numera som programledare på Radio Stockholm, men började sin radiobana på Sveriges Radio i Falun. Hör intervjun med Per här:

Aino Trosell om sin nya deckare

Aino Trosell, från Malung men numera boende i Enköping, har kommit med en ny deckare där Siv Dahlin ännu en gång spelar en huvudroll. ”Järngreppet” heter den och utspelas på en konferensanläggning i Bergslagen.

Jon träffade Aino på Bokmässan i Göteborg för en intervju:

Debutant på bokmässan - Towe och Guardian angel

Towe Jonasson från Falun har just gett ut sin första diktsamling. Hon fanns på plats på bokmässan i Göteborg för att presentera sig och sin bok.

Polishundar tränas i Sälen

Polishundar med sina förare har samlats i Sälen för att träna. Centralens Johan Thorén var på plats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista