Recept på Borstj med kött för 4 hungriga

En god och mustig soppa med ryska anor. Här i en ombyggd variant där olika smaker förenas i en matig middagssoppa

500 gram nötkött,högrev
150 gram rökt sidfläsk
100 gram Purjolök
150 gram Vitkål
2 st Morot
10 st Rödbetor
1 st persiljerot
1 st gul lök
2 st Vitlöksklyftor
1 dl Olivolja
1 msk Tomatpuré
3 St. Lagerblad
1 Liter kycklingbuljong
Honung / socker
Salt
Peppar
1/2 Citron
3 dl creme frache
100 gram kapris
Pinjenötter, rostade

Tillagning:
1. Skala lök, persiljerot, morot och rödbetor. Tag bort rotstocken från vitkålen och skär rot och grönsaker samt det rökta sidfläsket i centimeterstora tärningar. Skär nötköttet i något mindre tärningar. Rosta pinjenötterna i en stekpanna på svag värme till lätt brun färg.
2. Stek köttet, tag upp och fräs sedan rot- och grönsaker samt sidfläsk i olivolja. Tillsätt lagerbladet och tomatpurén och låt fräsa ytterligare. Häll på kycklingbuljongen och koka sakta i 45 minuter, (för tryckkokare 15-20 minuter).
Grytan dras av plattan och få stå i minst fem minuter.
3. Smaka av med honung/socker, salt , peppar och citronsaft.
Blanda kapris med crème fraiche och pressad vitlök, salt och peppar. Servera soppan i varma djupa tallrikar. Forma ett ägg av kapriscrèmen och lägg i. Strö över pinjenötter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".