Vegetarisk Borstj

Här en enklare Borstj som dessutom är vegetarisk

3 potatisar
3 rödbetor
1 liter grönsaksbuljong
1 gul lök
1 citron
1 liten bit ingefära
honung
salt
peppar
Tärna potatisen, skala och riv rödbetorna. Raspa av det yttersta gula på citronen och pressa ur saften. Skala och finhacka ingefäran.
Fräs den finhackade löken på låg värme i lite olja. Tillsätt buljong och låt potatisen koka tills den är mjuk. Tillsätt rödbetor och låt koka med en stund. Späd till önskad konsistens med buljong. Tillsätt rivet citronbskal, honung, ingefära och smaka av med citronsaft , salt och peppar.
Rör ihop osten med matlagningsyoghurt eller crème fraiche, och servera med soppan. Toppa med pinjenötter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".