Centralengänget listar listor

Vi listar borde stort och smått. Sånt vi tänkt på och sånt du inte visste att man kunde tänka på. Har du också en bra lista? Mejla till centralen@sr.se

* * * * *

Måndag 24 november -  Jennies topplista över varför det är en underbar dag i dag.

3. Det snöar! Då blir allting ljusare och det är mysigt att tända ljus och kura ihop sig inomhus. Eller i varma kläder utomhus.

2. Det snöar! Trafikkaos tycker en del, men det innebär också att många faktiskt sänker farten och åker lugnare. Bra!

1. Det snöar! Så att det blir vitt på backen och då går det att göra skidspår så att vi äntligen får åka längdskidor! Och att åka skidor är det roligaste som finns!

____________________________________________

Tisdag 28 oktober - Härligaste dofterna signerat Jon.

3. Bebisdoft. Den går inte att likna vid något annat – att känna doften av sin egen lilla bebis.

2. Kanelbullar. Det är en svårslagen doft, som får hela barndomen att passera revy. Att komma in en frostig vinterdag och mötas av doften av nybakade kanelbullar.

1. Nybilsdoften. Jag vet inte vad det är, men det pirrar i hela kroppen när jag sätter mig i en sprillans ny bil och känner den speciella doften.

____________________________________________

Tisdag 28 oktober - Jennies tre-i-topp-lista över varför man ska vara den man är (till skillnad mot att försöka vara någon annan).

3. Det är enklare! (Bygger på att det i teorin borde vara enklare att vara något man ÄR jämfört med den ansträngning det kräver att att försöka vara någon annan)

2. Man behöver inte komma ihåg vem man är! (Om man är sig själv i alla lägen så är man ju det. Om man ska vara någon annan så måste man KOMMA IHÅG hur den personen är.)

1. Jag/man/vi är ju så jädra bra! (Finns ingen roligare, trevligare och smartare person som jag hellre skulle vara med HELA tiden än mig själv. Jag är bra! Du är bra!)

_____________________________________________

Måndag 20 oktober - De vackraste träden enligt Jon.

3. Tallen - Den mäktiga kronan är lika imponerande året runt.

2. Björken - För den vita vackra stammens skull, som lyser upp i skogen.

1. Rönnen - För de vackra röda bären och bladen som förgyller hösten. Bären är vackra även när de torkar och dör.

_____________________________________________

Måndag 20 oktober - De tre bästa uppfinningarna någonsin (saker som gör livet lättare) signerat Jennie.

3. Popcorn - kanske i sig inte en egentligen uppfinning, men någonstans måste man ju ändå ha kommit på att majs går att poppa till popcorn och att det är fantastiskt gott. Livet känns alltid lättare med popcorn!

2. Tamponger - det finns inte så mycket att säga, mer än att några dagars helvete blir lite lättare.

1. Kontaktlinser - Att glasögon är snygga räcker helt enkelt inte när man cyklar till jobbet en regnig morgon (torka av med vanten), eller stannar till i längdspåret (glasen immar igen), eller försöker krångla på ett par skidglasögon UTANFÖR de vanliga glasögonen (hur gör ni som har så?). Linser gör livet lättare!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista