Malins och Ericas grönsakslasagne

Här är ett av deras favoritrecept, som till och med överraskade dom själva - att det var så gott.

10 fullkornslasagneplattor
70gr spenat
1 burk skalade tomater
200 gr blandade grönsaker
Bechamelsås
30 gr riven ost
Salt och peppar

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader
Smöra lasagneformen och lägg 3 lasagneplattor i botten
Hacka spenaten och strö det över plattorna
Häll på de hackade tomaterna och 1/3 av såsen
Lägg på ytterligare 3 plattor och dom blandade grönsakerna
Häll över hälften av såsen som är kvar och resten av plattorna
Häll på den sista såsen och lägg på den rivna osten
Krydda med salt och peppar

Bechamelsås

2 msk smör
1 msk mjöl
6 dl mjölk

Fräs ihop smör och mjöl och tillsätt mjölken lite i taget. Smaksätt med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".