Fabian Arnbergs recept

Fabhian gästade Centralen under sändningarna från Stöten innan påsk. Fabian är ambullerande kock och presenterade några recept för radiolyssnarna. Här kommer dom i nedskriven form

Hjortron pannacotta
10 pers
0,75 l vispgrädde
250 g mascarpone
1,5 dl socker
1 vaniljstång
4 st gelantinblad
Hjortronmarmelad ..Går att beställa på www.tärnavilt.se
100 g 72 % valrhonans choklad
engångs plastformar om ca 1,5 dl

Koka upp grädde och mascarpone tillsammans med vaniljstången, dela först och skrapa fröna ur vaniljstången samt sockret.
Blötlägg gelantinet 5 min i kallt vatten lägg i den ännu varma vätskan, se noga till att gelatinet löser sig ordentligt.Tag bort vaniljstången, låt blandningen svalna innan du slår den i portionsformar , ställ svalt minst tre timmar. Ställ formarna i varmt vatten, stjäp upp panncottan mitt på tallriken och gör ett ägg med marmelad på sidan, garnera med chokladsträngar från spritspåse.

Gul lök och kardemummasoppa med saffran och bacon
10 pers
3 st Gul lök
Kardemumma
1 g Saffran
1 dl Koncentrerad kyckling fond
1/2 flaska Vitt vin
1/2 liter Mjölk
1/2 liter Vispgrädde = 1/2 i soppan 1/2 lätt vispad nervänd innan servering
Salt och Peppar
Tryffel olja
Skala dela och skiva gul löken. Sautera sedan löken mjukt och länge i en stor kastrull med lite olja i botten. Ska bli mjukt och glansigt men inte få färg. Tillsätt sedan saffran, vitt vin och kyckling fond. Låt reducera till hälften och tillsätt sedan mjölk och grädde. Koka upp och mixa slät med en stavmixer. Smaka sedan av med salt och peppar.

Innan servering vänd ner lättvispad grädde. Nu är det mycket lättare och få ett härligt skum på soppan.

Bacon bitar
1 pkt Bacon
Skär bacon i små bitar och stek i en panna till krispiga små flingor. Servera sedan soppan varm och skummande med bacon och några droppar tryffelolja på ytan för smak och elegans.

Champagne och sorbet finns det ju inget recept på men ca 500 gram sorbet på en flaska champange eller alkoholfritt bubbel till 10 pers så blir det rätt proportioner. Lägg en sorbetklula i ett högt glas och häll försiktigt bubbel efter innersidan av glaset. Servera genast.