Levande mat

Recept på levande föda - raw food

Här är recepten på dom rätter som Kenth och Gina hade med sig till studion:

Champinjon Nötbiffar

4 dl finhackade champinjoner
2 dl finhackad lök
2,5 dl malda solroskärnor
2.5 dl mald mandel
2 dl finhackad persilja
2,5 dl malda hasselnötter
4 msk citron
2,5 msk oskalade sesamfröm
4 msk tamari eller soyho

Blanda alla ingredienserna utom sesamfröna. (tillsätt eventuellt lite vatten). Forma till lagon stora ”biffar” som vänds i sesamfrön.

Äppelpaj

Deg:
4 dl mandlar
5 färska dadlar
1 msk honung
en nypa salt
1 msk olivolja
1 krm muskot
2 tsk kanel
Fyllning:
1 - 2 äpplen
1 banan
2 dadlar
1 tsk kanel
Garnering:
2-3 skivade äpplen

Kör mandlarna till degen i matberedare till mjöl. Kör sen alla ingredienserna till degen  i matberedaren. Tryck ut degen i en pajform.
Kör alla igredienserna till fyllningen i matberedaren. Lägg fyllningen på pajdegen. Garnera med de skivade äpplena. Häll över lite citron och ströa över kanel.

Lyssna på intervjun här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".